Toppbild

Välkommen
till
Habo Friidrott

Habo Friidrott är en helt ideell förening som bedriver friidrott på arena för barn och ungdomar, veteranfriidrott för alla över 35 år och löpning för både ungdom och vuxna. Habo Friidrott bildades 2004 med drygt 60 aktiva och en handfull anhöriga. I dag har föreningen över 260 medlemmar.

Tävlingar - hur väljer man?

19 mar, 2024
Inom friidrotten har det varit fokus på att man anmäler sig individuellt till de olika tävlingar som finns (undantagna är de mästerskap som finns som SM, GM och DM-tävlingar där anmälan först ska göras till klubbens tävlingsansvarige på info@habofriidrott.se) En lista på alla tävlingar finner ni om ni klickar vidare både i denna nyhet och på fliken TÄVLING. Vi har dessutom plockat ut ett antal tävlingar som vi rekommenderar (mycket baserade på den geografiska närheten) Sammanfattningsvis kan sägas att det finns oerhört många fler tävlingar för de intresserade än vad som t.o.m är lämpligt;-) Läs mer

Fin start på Götalandsmästerskapen i Malmö

16 mar, 2024
Hedvig Orestig slog till med ett silver i F14 längdhopp med 499 och en tredjeplats i 60mh på nytt pers och klubbrekord, följde upp med en fjärdeplats och PB i viktkastning. Rebecka Johansson tog en stark sjätteplats i kulan, Ellie Jarl kom 6:a på 60m för F13 och Freja Westlund-Stenberg sprang hem en 5:e plats i 800m för F13, för att nämna några. Cornelia Andersson och Ebba Lundberg gjorde fint ifrån sig i sina Götalandspremiärer dessutom! Ellie Jarl följde upp sin fina sprintlöpning med en fjärdeplats i längd på söndagen. Emma Wiberg kom delad 7:a i höjd i F14. Ebba Lundberg persade i häcken och Cornelia persade i längdhoppet, där Freja kom på 17:e plats!: Elie, Cornelia och Freja gjorde samtliga fina lopp på 200m.

Vilken comeback vid USM för 16-åringar!!!

6 mar, 2024
Vid USM för 15 och 16-åringar i Växjö gjorde Theodor Rogö efterlängtad comeback sedan skadan vid VU i juli. Ett drygt halvt år senare står han åter som svensk USM-mästare i 60 mh. En hel tiondel till godo ner till 2:an dessutom! I kulan kom han femma efter nytt pers och stöt över 13m. Anna Elwing och Nike Blomberg sprang 400m och Anna persade med tiden 62.11 och kom 7:a, Nike var strax bakom med en fin niondeplats. Tidigare på dagen sprang Nike också 60mh där hon persade, slog nytt klubbrekord och kom 11:a. Starkt jobbat av våra 16-åringar! Tänkt var att Tindra Westlund-Stenberg skulle försvara sitt SM-guld från ifjol på 1500m, men har ådragit sig sjukdom och måste därför dra sig ur tävlingen. Surt!!! Följ resultaten på Easyrecord.se Läs mer

Fina insatser i Göteborg

3 mar, 2024
Tindra Westlund-Stenberg vann 400m på nytt klubbrekord i F17, Nike Blomberg kom tvåa och Anna Elwing fyra. De tre haboiterna sprang alla i samma heat och kom där på platserna 1, 2 och 3. Snyggt med tre haboiter först av alla. Hedvig Orestig fortsätter sin fina längdhoppssvit med seger och ytterligare ett 5 metershopp i F14. Rebecka Johansson kom trea i kulan i F14. Denna gång med rotationsteknik!

Kretsmästerskap för våra yngsta på Kålgården på lördag 2 mars

26 feb, 2024
För våra barn upp till och med 11 år är det tävlingsdags på lördag. Anmälan sker via Easyrecord.se. Habos föräldrar ansvarar för höjdhoppet!!! Lycka till alla!

Tufft för Olivia vid JSM i Örebro

26 feb, 2024
Vår hopparstjärna i JSM-åldern Olivia Andersson stötte på tuffast möjliga motstånd vid SM-tävlingarna i Örebro i helgen. Hon fick inte till hoppningen 100-procentigt i varken tresteget eller längden och fick se sig utanför finalen i båda grenarna. En 12:e och en 13:e plats blev det för Olivia.

Inomhus DM är i full gång uppe i Östergötland

11 feb, 2024
Tindra, Nike, Ellie, Hedvig, Anders, Cornelia, Rebecka, Emma, Olivia och Freja har på nytt visat framfötterna och tagit mängder med DM-medaljer. Att det dessutom slogs klubbrekord på löpande band är bara en bonus. Mer från DM när tävlingarna nedan: Läs mer

Habo dominerade vid Kretsmästerskapen för 12-17 år.

7 feb, 2024
Trots att vi saknade några starka namn vid starten av tävlingen räckte det mer än väl till att totaldominera klubbmatchen ochh fylla pallen med vittröjade haboiter. En skön syn! Kvällens stora vinnare blev Hedvig Orestig med hela 5 segrar. Mest spännande var den i höjdhoppet då det blev omhoppning mellan henne och Emma Centerhed Viberg. i kulan höll Hedvig undan och vann med en cm - men i övriga grenar var hon tämligen överlägsen. I längden radade hon upp hopp över 5m! I F13 var Ellie Jarl lika framgångsrik och vann hela 4 grenar. Även här blev kulstötningen den mest spännande då det inte skiljde mer än 2 cm mellan ettan Ellie och trean Freja Westlund Stenberg. Läs mer

Växjö inomhuskast bjöd på toppresultat mitt i vintern!

7 feb, 2024
Ruth Gustafsson och Vilma Bengtsson Damgren fortsatte där de slutade utomhussäsongen - nämligen med att dominera spjutkastningen i årgången F14. Ruth vann med ett resultat över 34 m med 500 g-spjutet. Båda tjejerna hade längre kast som tyvärr blev bortdömda för felaktig landning. Ska bli spännande att se fortsättningen. Rebecka Johansson slog även hon klubbrekord i F14. Hon serverade oss kast på kast över 30m i diskusen. Längst ett över 32m. Hedvig Orestig startade söndagen med att slå klubbrekord i viktkastning och kom sedan 2a i kulan (självklart deltog hon även i de övriga grenarna, denna allroundtjej) I klassen F17 kastade Matilda Johansson stabilt i den stenhårda konkurrensen och persade i såväl spjut som diskus!
Här visas nyheter.
Md oip
Östsvenska Friidrottsförbundets stora DM-helg avgörs 8-9 juni på Slättens IP i Habo. Mer info kommer
Md fridrott skola 2023
Även 2024 kommer vi att arrangera Sommarfriidrottsskolan vecka 33. Mer info kommer...
Md loggavitp svart tosito
Md md kontakta oss
Md bli medlem
Md md order traning chlothes   2022
Md friidrottsstatistik
Md cert lopledare
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub