Habo Friidrott 04

Välkommen till Habo Friidrott
Habo Friidrott är en helt ideell förening som bedriver friidrott på arena för barn och ungdomar, veteranfriidrott för alla över 35 år och löpning för både ungdom och vuxna. Habo Friidrott bildades 2004 med drygt 60 aktiva och en handfull anhöriga. I dag har föreningen över 260 medlemmar. Habo Friidrott rankades 2017 som 40 bästa förening i Sverige utifrån SM-poäng (det finns närmare 1000 registrerade friidrottsföreningar i Sverige).  

Hemsidan är föreningens viktigaste informationsnav. Här hittar du information om hur du blir medlem, vad det innebär att vara medlem, hur vår träning- och tävlingsverksamhet är uppbyggd och mycket annat. 

Här har vi samlat några länkar för information om: 
2018-04-23 09:07
Vi vill välkomna och tacka Fagerhults belysning för att de vill sponsra Habo Friidrotts barn- och ungdomsverksamhet genom att ge ett bidrag till vår eltidsutrustning och årets Sommarskola. 
Välkomna på årsmöte 14 maj kl 18.00
2018-04-13 09:14

 Inbjudan till årsmötet 2018 

När? Måndagen den 14 maj kl. 18.00 

Var? Klubblokalen på Slättens IP 

Varför? Tillfälle att påverka föreningens framtid! 


Bokslut, verksamhetsberättelsen för 2017 samt övriga handlingar kommer att finnas tillgänglig i klubblokalen senast en vecka innan årsmötet, dvs. måndagen  den 8 maj. 

Medlemsförslag (motioner) skall lämnas till styrelsen senast 1 maj. 

Rösträtt har alla betalande medlemmar från 12 års ålder. 

2018 års målsättningar, budget och ändring i förenings stadgar står på agendan. 


Ladda ner inbjudan

Gå Xrundan, utveckla din hälsa och stöd Habo Friidrott
2018-04-12 09:04
När utomhusfriidrotten startar under nästa vecka (16 april) så finns det möjlighet att gå (eller springa) en tipspromenad i anknytning till friidrottsarenan. Gör du detta så stöttar du Habo Friidrott med en slant och blir både mer lärd och får bättre hälsa på köpet...
Rapport från Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Eskilstuna
2018-03-26 10:10
Michael Ostrelius var med som Habo Friidrotts representant. 
  • Drygt 100 delegater från hela Sverige. 
  • Habo Friidrott kom på 40 plats i SM poäng av landets dryga 900 friidrottsföreningar 2017. Vår förening hade därmed en röst på förbundsmötet. 
  • Några nya regeländringar är på G (publiceras på www.friidrott.se). 
  • Uddevalla fick friidrotts SM 2020. 
  • Golfförbundets Annika Lundström höll ett strålande föredrag om jämställdhet. Vad blir det för konsekvenser när endast män är i beslutande ställning och tränare? I Svensk friidrott är ca 99% män tränare på elitnivå. 
  • Nytt koncept för Landslagets friidrottskola presenterades
  • Föreningssmart för föreningsutveckling är mycket framgångsrikt och som under detta år släpps i hela landet (efter att delats upp i olika regioner dess för innan) 
  • Förbundsmötet var en inspirerande mötesplats där det är värdefullt att knyta kontakter, fånga upp idéer, inspiration och utbyta erfarenheter. 

Ledarmöte tillsammans med styrelsen onsdag 28/3 kl 18.30
2018-03-23 08:25
Alla ledare som är aktiva i Habo Friidrotts träningsgrupper är välkomna på ledarträff onsdag 28 mars med start kl 18.30 till 20.30.

Representanter från styrelsen är på plats för att informera om vårt nya medlemssystem med betalfunktion, ledarkläder och andra nyheter inför säsongen. 

Syfte: Dialog och information inför uppstart av utomhussäsongen 2018.

Plats: Habo Friidrotts klubblokal. 

Mycket välkomna!
Habo Friidrotts styrelse  
Stora framgångar vid LM för 10-11-åringarna
2018-03-19 11:38
En överlycklig Matilda tog silver i kula!
Theodor Rogö tog storslam vid LM för P10 - seger i 60m, höjd, längd och kula!
Ellen Esbjörner segrade i F11 höjd.
I F10 kryllade det av framskjutna placeringar för de våra!
Anton Bertilsson satsar vidare och vi önskar lycka till!
2018-03-10 10:50

Vi fick detta mail i veckan. Innehållet kände vi i och för sig till sedan tidigare (det kommande klubbytet!) och vi visste ju också att det är ett helt logiskt steg i karriären för vår fantastiske häcklöpare. Anton går över till IFK Växjö. Mailet visar vilken fantastisk människa och klubbkompis denne Anton är och vi vill genom att lägga ut mailet här låta Antons klubbkänsla få inspirera alla oss andra. Varsågod och läs:


Hej!

Detta är ett mail jag har funderat lite över och kommit fram till att jag vill skriva.

 

Habo Friidrott är en helt fantastisk förening på väldigt många sätt! Verkligen den perfekta föreningen att starta sin friidrottssatsning i och bygga upp kärleken för sporten. Men när man kommer upp lite i åldern och har hämtat allt man kan ta i Habo så vill man vidare på något sätt. Där var jag för 3,5 år sedan då jag valde att söka till Riks Friidrottsgymnasiet i Växjö. Tiden i Växjö har varit extremt givande och det har verkligen märkts, inte minst på resultaten! Jag har utvecklats väldigt mycket, inte bara inom friidrotten. Fig Växjö var mitt första steg mot något annat och nu har jag bestämt mig för att ta nästa.

 

Habo Friidrott har som sagt givit mig mycket under mina 10 första år som friidrottare och jag hoppas och tror att klubben är nöjd med det jag har givit tillbaka. Jag har alltid ställt upp på lagtävlingarna, kommit på avslutningsgalor, deltagit på DM och Habos egna arrangemang, jag har varit ledare på sommarfriidrottsskolan och ställt upp som funktionär flertalet gånger. Jag bär alltid klubbdräkten under alla tävlingar (både under uppvärmning och inne på banorna), jag har (självklart) tagit avstånd från doping, kosttillskott och sådan skit och har inte blivit testad positivt på något test. Jag har också visat gott humör och alltid varit trevlig mot andra friidrottare i Sverige och mycket mer!

Under dessa år är jag inte mest nöjd eller stolt över mina 53 klubbrekord eller mina 15 SM medaljer. Inte heller de Smålands-rekorden jag lyckats ta eller segern på uFinnkampen. Inte ens det faktum att jag var fjärde bästa 99a på U20EM i Italien utan det jag är mest stolt och nöjd över är min personliga utveckling. Inte bara idrottsmässigt utan framför allt min utveckling som person. Jag började 2008 som en blyg, osäker person med dålig självkänsla. 10 år senare så har jag bott själv i tre år och kan stå på egna ben och tro på mig själv. Detta tror jag är en viktig del till den framgång jag hittills åstadkommit idrottsligt.

 

Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig både på banan och utanför, i motgångar och i medgångar! Ni vet vilka ni är och framför allt vill jag såklart tacka mina föräldrar som fortfarande gör det möjligt för mig att fortsätta satsa på friidrotten! Tusen Tack!!

 

Då till det som jag faktiskt ska berätta och jag vill själv vara den som meddelar detta. Jag ska bo kvar i Växjö nu efter studenten och därav kommer också ett naturligt klubbyte till IFK Växjö. Jag vill ha kvar samma fina träningsmöjligheter, träningskompisar och min tränare Håkan och därav kommer jag att byta klubb till sommaren 2018!

 

Jag hoppas och tror att ni alla förstår mitt beslut och stöttar mig i det även om det innebär att jag inte längre kommer tävla i det vita linnet... Jag tackar och bockar för 10 fantastiska år i Habo Friidrott men nu är det dags att ta nästa steg!

 

Vi hörs, Med vänliga hälsningar,

Anton Berra Bertilsson

Bronsmedalj vid USM i Växjö för Tilda
2018-03-03 14:55
Tilda kom trea i stavhoppet för F16 efter att ha tagit 323 i första. 
Jacob Seitl blev 5:a I p16 längd med nya perset 619.
Han tog sig inte vidare i 60m häck. 
Filip Aasa blev 6:a I P15 Höjd med 160.
Felicia Norell tog sig till final i tresteget för F16 med sina 10.68. Hon hoppade betydligt längre i sitt första övertrampshopp.
Jacob Seitl gick inte vidare till final på 400m och Filip Aasa blev 15:e med 12,07 i kula.

Söndagen började med en fin 9:nde plats för Ansgar Stephan i tresteget för P16. Resultatet blev 10,97 - inte alls långt ifrån perset. Filip Aasa blev 7:a i viktkastningen med nytt pers - strax under 14m. 
Felicia var 2 mm från final i längden. Hennes första övertrampshopp var över 530, men 2 mm på fel sida av plastelinan gav kryss i protokollet. Bästa hoppet blev sedan 492 och det räckte inte.
Stora framgångar för Habo Friidrott i KM 8-11 år
2018-02-25 17:16
Habos P8-gäng höll ihop hela dagen!
Habo Friidrott hade ett 25-tal barn med på Kretsmästerskapen för 8-11 åringar på Kålgårdsarenan 25 februari. Det var många glada miner och skratt under tävlingen. Stolta och nöjda var de allra yngsta 8-9 år då de alla fick med sig var sin medalj hem. Kanske den stoltaste av dem alla var Theodor Rogö Pojkar 11 år som skördade hela 3 guld och 1 silver, med många bra resultat. Även Ellen Esbjörner Flickor 11 år hade en lyckad dag då hon vann höjdhoppet med personbästa 1.22 m och tog brons i kula, endast 1 cm från tvåan.Tindra Westlund Stenberg gjorde en mycket fin längdhoppstävling och fick med sig ett brons med resultatet 3.37. 

Som om inte det vore nog - i klasserna P11 och F11 räknades det föreningspoäng och slutställningen blev:

1. Habo Friidrott 04             16 poäng
2. IK Hakarpspojkarna        15 poäng
    Hovslätts IK                      15 poäng
3. Lekeryd_Svarttorps SK   2 poäng

Vi vill passa på att tacka alla som ställde upp och hjälpte till denna dag!
Brons till Sandra efter 375
2018-02-25 11:23
Sandra gjorde en kanoninsats och var i ledningen ända upp till 380, där de två kvarvarande konkurrenterna klarade. Brons till Habo och Sandra! 
Gamla haboiter som också är igång i JSM är Jojje som gick till final på 60m och Emil, som tävlade i såväl stav, kula som 60 (där även han tog sig till final).
Idag sprang även Anton Bertilsson 60m, men försvann i försöken. 
Anton tog guld i finalen på 60mh
2018-02-24 14:31
En säker insats i finalen gav Anton ett efterlängtat JSM Guld! 
Grattis önskar Habo Friidrott


Anton gjorde nytt SB med sina 8,18 och var därmed 10 hundradelar före tvåan i finalen. 
USM i Växjö första helgen i mars.
2018-02-19 10:55
Idag fastställdes truppen och från Habo tävlar Filip,  Ansgar,  Jacob,  Felicia och Tilda. Även här finns förhoppningar om framskjutna placeringar. 
Skadan sätter stopp för Sandra i seniorSM
2018-02-14 11:39
En sträckning från i söndags satte stopp för premiären i seniotsammanhang.  Bättre att fokusera på att bli frisk till JSM istället,  resonerar Sandra - vilket är förnuftigt. 
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer