Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Habo Friidrott 04
Välkommen till Habo Friidrott
Habo Friidrott är en helt ideell förening som bedriver friidrott på arena för barn och ungdomar, veteranfriidrott för alla över 35 år och löpning för både ungdom och vuxna. Habo Friidrott bildades 2004 med drygt 60 aktiva och en handfull anhöriga. I dag har föreningen över 260 medlemmar. Habo Friidrott rankades 2017 som 40 bästa förening i Sverige utifrån SM-poäng (det finns närmare 1000 registrerade friidrottsföreningar i Sverige).  

Hemsidan är föreningens viktigaste informationsnav. Här hittar du information om hur du blir medlem, vad det innebär att vara medlem, hur vår träning- och tävlingsverksamhet är uppbyggd och mycket annat. 

Här har vi samlat några länkar för information om: 
Verksamhetsplanering med tränare och styrelse Mullsjö 27/1 kl 10.00
2019-01-10 11:59
Alla aktiva tränare är välkomna till Mullsjö Kontorshotell för årets planering av föreningens verksamhet. Vi kommer att utvärdera föregående år, sätta nya mål och aktiviteter för 2019 och ha dialog kring hur vi på bästa vis kan bedriva tränings- och tävlingsverksamhet under året. 

Datum: Söndagen den 27 januari

Tid: 10.00 - ca 13.30 (vi avslutar med gemensam lunch). Mellan kl 13.30 och 15.30 fortsätter styrelsen med arbetet med att få ihop årets verksamhet till genomförbara planer. 

Plats: Mullsjö Kontorshotell, Bjurbäcksvägen 1

Välkomna!
Elina i klubbrekordform!
2018-12-16 20:42
Elina Norell var och tävlade i Göteborg i lördags. 
Gick riktigt bra tills hon tyvärr fick utgå i finalen i 60m pga migrän. 
Med 4,96 krossade hon sitt pers i längd med 55cm (!) och klubbrekordet med 25cm. 
Pers och tvåa till final på 8,74 i 60m. Även där nytt pers men tyvärr blev det inget finallopp.
Sveriges största inomhustävling
2018-12-06 11:16
Ett fullsatt Friidrottens hus och Theodors skörd efter dag 1!
I helgen gick den 41:a Julklappsjakten av stapeln i Friidrottens Hus i Göteborg med över 1200 deltagare.
Habo hade en representant på plats - Theodor Rogö som sammanfattningsvis hade en mycket lyckad helg i P11-klassen!
Lördagen inleddes med längdhopp där det blev 4,38 och en tredjeplats. En besviken Theodor (då han satte julklappsjaktsrekord med 4,46 förra året) blev revanschlysten och sprang in på en fin andraplats på 60 m med det nya perset 8,91. Av bara farten klämde han i med ett pers i kula på 8,35 och tog hem en fin guldpokal!
Söndagmorgonen inleddes med höjdhopp där P11 och P12 hoppade bredvid varandra vilket innebar mycket pepp då kusinen Axel i IFK Göteborg hoppade i P12. Det var fin stämning bland alla höjd-killar som hejade och peppade även då de hade åkt ur tävlingen. Theodor lyckades höja sitt pers till finfina 1,40 - samma resultat som vinnaren men först i andra försöket. Fokus sedan på att klappa fram kusinen till nytt pers, Axel lyckades flyga över 1,47!
Lång väntan på eftermiddagens 600 m gick ändå snabbt när det fanns många att heja på och många kompisar från olika klubbar att hänga med. Theodor fick tyvärr springa ensam de två sista varven vilket gjorde det svårt att slå nytt pers, men ett nytt guld bärgades på tiden 1.53,80.
Nästa år gör vi en satsning på att få med fler Haboiter till denna väldigt roliga tävling!
Ändrat datum för sekretariatskurs
2018-11-07 12:21
Vi vill locka med fler på denna mycket viktiga kurs så vi väljer att genomföra den under februari. Vi återkommer med datum. 

Kursen ger grundläggande kunskaper om hur sekretariatet är uppbyggt och fungerar under en tävling samt om de olika rollerna och om programmet Track and Field. 

Kursledare är André Nordin. 
Plats är Klubblokalen 

Välkommen att anmäla ditt intresse till info@habodriidrott.se
Träning tisdag 20-21 för vuxna
2018-10-31 07:27
I Hagabodaskolans sporthall sal B mellan kl.20-21 är ALLA VUXNA i föreningen välkomna att själva vara med och träna. Vi kommer tex att köra enkel gymnastik med endast kroppen som motstånd. Övningarna baseras på Mats Mejdevis koncept som flera av klubbens tränare utbildats i. Vi kommer även köra cirkelträningspass. Allt anpassas så att alla kan vara med.
Välkomna alltså alla tränare och föräldrar Habo.
Vilken härlig avslutningsgala!
2018-10-26 12:19
Även i år blev Sandra galans drottning, då hon tog hem det nyinstiftade vandringspris ett för bästa prestation.
Tack gavs också till två trotjänare som i år lämnat klubben : Matilda Elfgaard och Anton Bertilsson. Matilda som varit klubbens fixstjärna i 13 års tid blev dessutom hedrad att som nummer två i ordningen bli hedersmedlem i Habo Friidrott. Det är stort! 
Vidare delades det ut pris för klubbmästerskap, bästa poäng,  ungdomsmärken, m.m.
På bilden Sandra Alvero, Matilda Elfgaard och Tilda Fischer.
Matilda byter Habo mot Athletic 24 Seven
2018-10-22 09:59

Dessa rader är svåra för mig att skriva, för trots att det egentligen inte är ett "farväl", saknar jag er redan allihop!


Jag har tillhört Habo friidrott-04 ända sedan klubbens begynnelse och var en Habo IF:are innan dess. Som Trånghallabo kände jag till en början inte så många, men friidrotten i sig var så rolig att jag ändå ville fortsätta. I Habo friidrott kan man dock inte gå ensam länge och jag kommer fortfarande ihåg den dagen då jag insåg att det inte längre spelade någon roll vem eller vilka som på var på träningen, jag kände allihop! Trivdes väldigt bra med dem dessutom! Från den dagen har Slättens IP känts som ett extra hem och föreningen som en stor, härlig bonusfamilj. Här har jag känt mig trygg och avslappnad, en plats förknippad med skratt och glädje!


 "Var dig själv" är något jag genom åren fått höra och vem det är är inte alltid så lätt att veta. Man har olika roller och olika sätt att vara, var man än befinner sig och att vara sitt sanna jag, kräver en enorm trygghet. Jag tror att den jag är i Habo friidrott kanske är det närmsta jag kommer att vara "mig själv" tillsammans med andra och det är för mig det finaste betyg en grupp med människor någonsin kan få! 


Just därför känns det svårt när jag nu kommit till en punkt där jag måste lämna tryggheten och söka mig vidare. Eftersom jag verkligen älskar klubben har jag under de sista åren kämpat hårt för att kunna vara kvar, trots att det är flera år sedan jag flyttade till Växjö. Nu har jag emellertid hamnat i en situation där valet står mellan att sluta friidrotta eller att byta klubb. Trots drygt tre tunga år av skador och motivationsbrist känner jag mig ändå inte färdig med mitt friidrottande. Jag vill ge det en chans till och har därför beslutat mig för en omstart i växjöklubben Athletic 24-7. Brorsan tillhör redan samma förening och kommer bli min nya spjutcoach. Dessutom får jag en grupp att träna med, vilket känns fantastiskt motiverade efter att ha tränat ensam så länge. 


Jag har nu kört några veckor med dem och det känns både roligt och hoppfullt, samtidigt som det är sorgligt att inte längre få tävla med Habomärket över hjärtat. I mitt hjärta kommer ni dock alltid finnas och vem vet, kanske leder vägen tillbaka så småningom. Tills dess önskar jag er alla lycka till! Inte minst till damlaget som jag kommer heja stenhårt på! Ni är mitt absoluta favoritlag, alla kategorier!😊


Jag kommer alltid se Slätten som "hemma" och klubben som min storfamilj och jag vill tacka er alla, av hela mitt hjärta, för allt roligt jag har fått uppleva med er, allt stöd jag fått, i motgång såväl som medgång, för att jag har fått växa tillsammans med er och utvecklats till den jag är idag. Tack för alla resor och äventyr. Tack för alla skratt, hejarop och träningsvärk. Tack för allt ni lärt mig genom åren och för att jag alltid känt mig så välkommen och trygg med er.


Som sagt, trots att det inte är något farväl ( jag kommer fortsätta komma förbi när jag är hemma, vare sig ni vill det eller inte😉) så saknar jag er ändå och därför säger jag istället: på återseende, mina vänner och träna hårt!


Massor av kramar,  

Matilda Elfgaard

Klubbkläderna har kommit
2018-10-19 15:07
Nu har jackor och overaller som beställdes på Mini-OS-dagen kommit - går bra att hämta ikväll fredag 19/10 mellan 18-18.30, imorgon lördag 20/10 14-14.30 eller måndag 22/10 kl 18-19 i klubblokalen. 

Mats Mejdevi i Habo
2018-10-06 18:07
OBS! Bilden är tagen efter fyspasset!
Ett gott gäng tränare tog chansen att lyssna på Mats Mejdevi när han under lördagen besökte Habo för att föreläsa för och utbilda friidrottstränare. Han har tidigare varit förbundskapten för gymnastik och jobbar nu som fysisk tränare för olika klubb- och landslag och med individuella idrottsmän - från olympiska mästare till skolelever i många olika idrotter. 

Dagen inleddes med många kloka och inspirerande ord, bland annat; 
"Behandla alla som kommer till träningen som blivande världsmästare!"
"Det spelar ingen roll hur duktig du är om du är skadad...."
"Om man bara tränar till 75 % kan man aldrig tävla till 100%"
"Använd fantasin, lek och variera övningar - kroppsutbilda!"

Vi tar också med oss hur viktigt det är med rörlighetsträning och balans i allt vi gör. Vi har ett ansvar att skapa hela människor!

Därefter följde ett 1,5 h långt pass med mängder av roliga övningar. Det var koordination, styrka och smidighet och mycket av detta kommer våra barn att få testa på. Morgondagen kommer bjuda på både leenden och träningsvärk!
Träningstider inomhus start v.42
2018-10-02 19:42
Inomhus 2018-2019
Grupper/platser:

- 2005 (äldregruppen)
Styrketräning Sporthallen, måndagar 18.30-20.00 
Bränningeskolan, tisdagar 18-20
Styrketräning Sporthallen, torsdagar 19.00-20.00

Kålgårdshallen  söndagar16-18


2006-2008 tisdagar 17.30 - 18.30 Sporthallen Habo

samt 16-18 söndagar i Kålgårdsarenan Jönköping.


2009-2010 torsdagar 18-19 Sporthallen Habo OBS! Startar vecka 43 - 25 oktober


2011-2012 torsdagar 17-18 Sporthallen Habo OBS! Startar vecka 43 - 25 oktober


Ledartid: Sporthallen B-hall, tisdagar 20.00 - 21.00 

Styrelsebeslut
2018-10-02 09:49
Vid styrelsemötet måndag 1 okt beslutades att Niklas Kvarnstrand kommer att hjälpa till med föreningens bokföring tillsammans med Michael Ostrelius, Lasse Elfgaard blir Träningsansvarig (länken mellan tränarna och styrelsen) . 
Det bestämdes att vi måste öka kastsäkerheten vid arenan. Ett antal åtgärder klubbades.
Dessutom:
2 veckors välbehövlig paus från träningen tas nu!
Inomhustiderna kommer strax att synas här på hemsidan.
Kurs för sekretariatsfunktionärer kommer att hållas i nov.
Avslutningsgalan åldersgrupper 9 år och uppåt och hålls i nov-dec. Datum kommer senare.
GM-läger 27-28 okt i Växjö, födda 2005-2006. Tränare/ledare är också välkomna att delta/närvara! Klubben subventioner med halva kostnaden! Matilda och Rasmus Elfgaard är träningsansvariga på lägret!
Brons vid LagDM i Nässjö!
2018-09-11 13:00

Vilken pärs det blev! När bara stafetten återstod skiljde endast en halv poäng mellan femte och tredjeplats. Det lag av Ljungby, Sisu och Habo som passerade mållinjen först skulle bli medaljörer.  Åt segrarna Hovslätt och andraplatsens Högby var det för långt upp. Tjejerna presterade verkligen på topp och knep den åtråvärda medaljen! Grenar

100m,                 Ida Nilsson 04
200m,                 Ida Nilsson 04
400m,                Tyra Qvänstedt 05 in på 20-bästa genom tiderna i Habostatistiken för kvinnor!

800m,                 Linda Damgren 
1500m,              Kicki Ott             
3000m hinder Julia Westh 04 sjuk kunde inte vara med
5000m,              Gunilla Ott in på 20-bästa genom tiderna i Habostatistiken för kvinnor!
100m häck,      Tilda Fischer 02          
400m häck,      Sandra Alvero gick runt och tog 1 poäng för laget

höjd,                  Tyra Qvänstedt 05
stav,                   Tilda Fischer 02
längd,                 Felicia Norell 02
tresteg,             Felicia Norell 02
kula,                   Matilda Elfgaard 92
diskus,               Sandra Alvero 01
slägga,               Kicki Ott 02 in på 20-bästa genom tiderna i Habostatistiken för kvinnor!
spjut,                 Matilda Elfgaard 92
stafett 1000m. Felicia - Ida – Tilda - Linda


En grenseger denna gång genom Matilda i spjutet. 

Nyheter från våra grupper
10-12 åringar, 10/09 12:44 
Löpning , 02/09 21:48 
Sommarskolan , 16/08 16:55 
Sommarskolan , 13/08 18:55 
 
Sponsorer